SNABB OCH EFFEKTIV
VATTENSKÄRNING​

Vattenskärning är det främsta valet för snabba leveranser, små batcher och prototyper innan övergång till massproduktion. Denna metod är lämplig för att skära nästan alla material vi använder, t ex skum, gummi, ull och material med laminatskikt.

LÄMPLIGHET FÖR
OLIKA MATERIAL

Vattenskärning är en effektiv och mångsidig tillverkningsmetod som använder en högtrycksvattenstråle i skärarbetet. Den kan producera ett brett utbud av tvådimensionella former och mönster, såsom tätningar, förpackningsmaterial, isoleringskomponenter och andra anpassade detaljer. I denna process riktas en vattenstråle mot materialet med tryck, vilket gör att materialet skärs igenom. Skärning med bara vatten lämnar materialet rent, vilket eliminerar behovet av rengöring. Noggrann styrning och olika skärmunstycken möjliggör skärning av komplexa former och detaljer i olika material.

RENA SNITT

Vattenskärning är utmärkt för att skära skummaterial eftersom den ger precisa och rena snitt utan betydande värmepåverkan eller skador på materialet. Den kan skära olika tjocklekar och densiteter av skummaterial och cellgummi.

LÄMPLIGT FÖR SPECIALMATERIAL

Vattenskärning är den optimala skärmetoden för specialmaterial som PET-filtmaterial, vad gäller dess skärkvalitet, eftersom det sparar material och bevarar materialets ursprungliga egenskaper.

VATTENSKÄRNING AV ULL OCH URETAN

Speciellt skärning av ull- och uretan, som kan orsaka damm och utmaningar vid skärning med traditionella sågar eller fräsar, är väl lämpade för vattenskärning. Vattenskärning erbjuder ett effektivt och precist sätt att skära dessa material samtidigt som deras egenskaper bevaras och avfallet minimeras. Förutom raka snitt kan vi också göra fasskärningar.

FÖRDELAR MED
VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är en snabb och kostnadseffektiv metod, speciellt för bearbetning av cellplast och cellgummi. Materialen kan användas optimalt med hjälp av exakt programmering och programjusteringar kan göras smidigt utan betydande merkostnader.

KOSTNADSEFFEKTIVITET

Vattenskärning är kostnadseffektiv på grund av effektivt materialutnyttjande och minimering av avfall, bland andra faktorer. Genom programmering kan optimalt materialutnyttjande uppnås, vilket minskar materialspillet.

MILJÖVÄNLIG

Vattenskärning är ett alternativ med mindre belastning på miljön jämfört med många andra bearbetningsmetoder. Den genererar inte skadliga kemikalier eller utsläpp och vattnet som används i enheten återvinns genom filter för återanvändning.

RENA SNITT

Effektiv och snabb vattenskärning resulterar i ett rent snitt och det finns inget behov av att rengöra de skurna delarna separat efteråt.

TJOCKA MATERIAL

Ofta utgör skärning av tjocka material en utmaning vid produktion men med hjälp av vattenskärning kan även tjocka material bearbetas lönsamt.

FLEXIBELT VERKTYG

Vattenskärningsprocessen möjliggör flexibla geometriska förändringar utan behov av nya verktyg, liknande stansning.

PROTOTYPER

Genom snabba geometriska ändringar är vattenskärning ett lätthanterligt sätt att producera prototyper innan massproduktion påbörjas.

UTFORSKA ANDRA
TILLVERKNINGS­METODER

Letar du efter en pålitlig och kunnig bearbetare av cellplast och cellgummi? På NMC Cellfoam har vi omfattande erfarenhet av bearbetning av olika skummaterial och erbjuder gärna vår expertis för att stödja din produkttillverkning. Vi kan bearbeta skummaterial för olika tillämpningar och forma dem till komplexa och precisa geometriska former. Vi använder modern utrustning och verktyg för att säkerställa hög kvalitet och exakt finish på våra produkter. Våra designers kan hjälpa till att välja rätt material och bearbetningsmetoder vid behov. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa och hållbara produkter som uppfyller dina behov och krav. Utforska våra tillverkningsmetoder och tveka inte att kontakta oss!

LAMINERING

Vi använder flera olika lamineringstekniker för att förena olika materialskikt.

FRÄSNING

Treaxlig bearbetning och fräsning lämpar sig också för bearbetning av cellplaster.

STANSNING

Punching, eller torrskärning, är en kostnadseffektiv lösning för stora produktionspartier.

VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är ett snabbt sätt att producera både prototyper och produktionssatser med noggrannhet.

VARM- OCH VAKUUMFORMNING

Vi värme- och vakuumformar tredimensionella produkter för utmanande tillämpningar.

SPALTING OCH SÅGNING

Spaltmaskinerna spelar en central roll i vår produktion.

Scroll to Top