KOSTNADSEFFEKTIV
vARMFORMNING

Varmformning är en innovativ tillverkningsteknik som kan användas för att forma en mängd olika produkter. Med hjälp av varmformning kan även komplexa tredimensionella produkter enkelt skapas och det möjliggör effektivt och snabbt förverkligande av strömlinjeformade och attraktiva former.

VARMFORMADE LÖSNINGAR
OCH VARMFORMADE PRODUKTER

Varmformning kan användas för att forma olika hållbara cellplastmaterial, där de mest populära är PE- och EVA-material. Varmformning kan också använda återvunna material, t ex PET-flaskor som omvandlas till polyesterfiberfilt. Detta främjar hållbarhet och återvinning, vilket är viktigt inom modern produktion. Vår materialkunskap är stor och vi utvecklar den ständigt för att kunna erbjuda våra kunder hållbara och mer miljövänliga lösningar. Under planeringsfasen hjälper vi till att välja lämpligt material.

MÅNGSIDIGA TILLÄMPNINGAR

Varmformning kan användas för att tillverka produkter som knäskydd, tak- och instrumentpaneler, sport- och fritidsprodukter, dynor, ljudpaneler, isolering samt diverse andra lösningar.

SÖMLÖS DESIGN

Varmformning skapar enhetliga delar som är lätta att installera och estetiskt tilltalande eftersom det inte finns några lim- eller svetsfogar på produktytan. Olika lagerstrukturer och ytmaterial, som tyger, kan enkelt integreras i varmformade produkter under processen.

LÄTT ATT RENGÖRA

Varmformade produkter används i stor utsträckning inom idrottskyddsutrustning, t ex hjälmar, och inom medicinsk teknik på grund av hygienen och att produkterna enkelt kan rengöras.

fÖRDELAR MED
VARMFORMNING

Varmformning är baserad på mjukgöring och formning av cellplastmaterial med hjälp av värme. Den möjliggör skapande av tredimensionella former och erbjuder många fördelar jämfört med traditionella tillverkningsmetoder. Varmformningsprocessen uppnår effektiv produktion och mångsidiga formade lösningar för olika branscher.

INGA SÖMMAR

Varmformning möjliggör produktion av sömlösa och släta produkter eller komponenter utan behov av klippning och limning. Detta resulterar i en fin yta och enkel installation.

EFFEKTIV PROCESS

Varmformning är kostnadseffektiv eftersom det är en enstegsprocess som samtidigt både formar och skär produkten.

ANPASSNINGSBAR

Varmformning gör det enkelt att integrera olika element i en produkt, såsom logotyper eller personalisering, vilket möjliggör skräddarsydda produktlösningar och produktfamiljer som matchar varumärket.

SNABB PRODUKTION

Varmformning möjliggör snabb produktion av stora kvantiteter. Genom att använda formar med flera kaviteter kan ett större antal detaljer tillverkas samtidigt.

MÅNGSIDIGHET

Möjligheten till flerlagersstruktur ökar produktens mångsidighet och ger möjlighet att skapa olika ytor och lager i en enda pressning.

KOMPLEXA FORMER

Varmformning kan realisera utmanande dubbelkrökta ytor och tillverka produkter för svåråtkomliga områden.

Kolla även på andra
tillverkningsmetoder

Letar du efter en pålitlig och professionell bearbetare av cellplast? Hos oss på NMC Cellfoam har vi lång och bred erfarenhet av bearbetning av cellplast och vi erbjuder gärna vår kompetens som stöd för produktframställning. Vi kan bearbeta cellplast på olika sätt för olika ändamål och skapa komplexa och precisa geometriska former. Vi använder modern utrustning och verktyg för att säkerställa hög kvalitet och noggrann finish på våra produkter. Vid behov hjälper våra designers med valet av rätt material och bearbetningsmetoder. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa och hållbara produkter som motsvarar dina behov och krav. Ta en titt på våra produktionsmetoder och tveka inte att kontakta oss!

LAMINERING

Vi använder flera olika lamineringstekniker för att förena olika materialskikt.

FRÄSNING

Treaxlig bearbetning och fräsning lämpar sig också för bearbetning av cellplaster.

STANSNING

Punsching, eller torrskärning, är en kostnadseffektiv lösning för stora produktionspartier.

VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är ett snabbt och flexibelt sätt att producera både prototyper och produktionssatser med noggrannhet.

VARM- OCH VAKUUMFORMNING

Vi värme- och vakuumformar tredimensionella produkter för utmanande tillämpningar.

SPALTING OCH SÅGNING

Spaltmaskinerna spelar en central roll i vår produktion.

Scroll to Top