Effektiv
stansning​

Stansning är en effektiv, mångsidig och kostnadseffektiv tillverkningsmetod som är särskilt lämplig vid produktioner av höga kvantiteter. Stansning  är användbar som skärmetod för majoriteten av de material vi arbetar med.

Noggrann Skärning
av material

Stansning är en metod där material skärs med en vinkelrät skäregg. Stansverktyget är alltid specialtillverkat med hänsyn till materialets egenskaper och krav.

Effektivitet och precision i tillverkningsprocessen

Vi har en ny och innovativ CNC-styrd stansmaskin med ett roterande stanshuvud. Detta möjliggör ännu mer exakt optimering av materialanvändningen eftersom stanshuvudet kan flyttas sidledes och roteras i olika positioner.

Lämplig för stora produktionsvolymer

Vårt produktutvecklingsteam hjälper till att välja den mest kostnadseffektiva och lämpliga tillverkningsmetoden. Stansning väljs ofta för stora produktionsvolymer när slutprodukten är tvådimensionell.

Material för stansning

Vi stansar främst cellplast och cellgummi vars maximala tjocklek beror på materialets egenskaper. Mjukt material kan ha större tjocklek men alltför mjukt material kan förlora sin form lättare och skärkanten kanske inte blir lika snygg. När man överväger tillverkningsmetod är det viktigt att ta hänsyn till de krav som ställs på toleranser och specificera vilken typ av snitt som är lämpligt för det avsedda användningsområdet för den slutliga produkten.

fördelar
av stansning

Stansning är en mångsidig tillverkningsmetod som erbjuder många fördelar för olika produktionsbehov. Dess popularitet beror på flera centrala fördelar som gör den till ett attraktivt alternativ inom många branscher.

Effektiv Massproduktion

Stansning lämpar sig väl för produktion av stora volymer och möjliggör snabb och effektiv tillverkning.

Exakt Design

Stansning ger en exakt och konsekvent tillverkning av produkter, vilket är särskilt viktigt för dimensionellt exakta produkter.

Låga Verktygskostnader

Anskaffningskostnaderna för verktyget som används vid stansning är låga jämfört med många andra tillverkningsmetoder.

Minimerat Materialavfall

Med vår högkvalitativa verktygskonstruktion kan vi erbjuda maximalt utnyttjande av materialet för att minska materialspillet.

Konkurrenskraftig Prissättning

De totala kostnaderna för stansning är ofta konkurrenskraftiga jämfört med andra skärmetoder, vilket möjliggör produktion av högkvalitativa produkter till överkomliga priser.

Energieffektivitet

Jämfört med andra skärmetoder är stansning ett mycket energieffektivt alternativ eftersom vi med en enda enkel rörelse kan skära flera dussin produkter samtidigt.

UTFORSKA ANDRA
TILLVERKNINGS­METODER

Letar du efter en pålitlig och erfaren bearbetare av cellplast? Vårt företag har omfattande erfarenhet av bearbetning av cellplast och erbjuder gärna vår expertis för att stödja din produktframställning. Vår bearbetade cellplast är tillverkad av högkvalitativa råmaterial samt uppfyller alla aktuella standarder och krav. Vi kan bearbeta cellplast för olika applikationer och forma den till komplexa och precisa geometriska former. Vi använder modern utrustning och verktyg för att garantera hög kvalitet och noggrann slutbehandling av de produkter vi tillverkar. Vid behov kan våra designers hjälpa till att välja lämpliga material och bearbetningsmetoder. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa och hållbara produkter som uppfyller dina behov och krav. Tveka inte att kontakta oss!

LAMINERING

Vi använder flera olika lamineringstekniker för att förena olika materialskikt.

FRÄSNING

Treaxlig bearbetning och fräsning lämpar sig också för bearbetning av cellplaster.

STANSNING

Punching, eller torrskärning, är en kostnadseffektiv lösning för stora produktionspartier.

VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är ett snabbt sätt att producera både prototyper och produktionssatser med noggrannhet.

VARM- OCH VAKUUMFORMNING

Vi värme- och vakuumformar tredimensionella produkter för utmanande tillämpningar.

SPALTING OCH SÅGNING

Spaltmaskinerna spelar en central roll i vår produktion.

Scroll to Top