SPALTNING
OCH SÅGNING

Traditionella tillverkningsmetoder lämpar sig för att spalta cellplast i tunnare eller mindre bitar eller produkter. Vanligtvis är spaltning och sågning en del av de första produktionsstegen i vår process, där inkommande material bearbetas till lämpliga storlekar för vidare bearbetning. 

Traditionell
OCH MÅNGSIDIG TILLVERKNINGS­METOD

Spaltning och sågning möjliggör en mångsidig och effektiv användning av material i vår produktion. Sågning möjliggör även skapandet av enkla prototyper och mindre produktionsbatcher. Genom sågning är det även möjligt att skapa enkla prototyper och mindre produktionspartier. Spaltning innebär horisontell skärning av materialet för att uppnå önskad tjocklek, vilket kan vara från några millimeter och uppåt med moderna maskiner. Våra spaltmaskiner möjliggör produktion av extremt tunna ark.

för många användningsområden

Majoriteten av de material vi använder lämpar sig för spaltning och sågning. Genom att kontinuerligt förbättra våra processer och utrustning kan vi utnyttja råmaterialen till fullo och minimera spill.

ENKEL TILLVERKNINGSMETOD

Sågning är vår enklaste tillverkningsmetod. Vi använder traditionella bandsågar och specialsågar som också möjliggör tillverkning av fasade ytor. Sågning används ofta för produktion av enstaka detaljer eller mindre produktionsbatcher, särskilt när designen är tillräckligt enkel.

UTFORSKA ANDRA
tillverkningsmetoder

Letar du efter en pålitlig och kunnig bearbetare av cellplast och cellgummi? På NMC Cellfoam har vi omfattande erfarenhet av bearbetning av olika skummaterial och erbjuder gärna vår expertis för att stödja din produkttillverkning. Vi kan bearbeta skummaterial för olika tillämpningar och forma dem till komplexa och precisa geometriska former. Vi använder modern utrustning och verktyg för att säkerställa hög kvalitet och exakt finish på våra produkter. Våra designers kan hjälpa till att välja rätt material och bearbetningsmetoder vid behov. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa och hållbara produkter som uppfyller dina behov och krav. Utforska våra tillverkningsmetoder och tveka inte att kontakta oss!

LAMINERING

Vi använder flera olika lamineringstekniker för att förena olika materialskikt.

FRÄSNING

Treaxlig bearbetning och fräsning lämpar sig också för bearbetning av cellplaster.

STANSNING

Punching, eller torrskärning, är en kostnadseffektiv lösning för stora produktionspartier.

VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är ett snabbt sätt att producera både prototyper och produktionssatser med noggrannhet.

VARM- OCH VAKUUMFORMNING

Vi värme- och vakuumformar tredimensionella produkter för utmanande tillämpningar.

SPALTING OCH SÅGNING

Spaltmaskinerna spelar en central roll i vår produktion.

Scroll to Top