FRÄSNING
av cellplast​

Fresningsteknik är ett utmärkt verktyg för bearbetning av cellplast. Den möjliggör bearbetning av geometriska former och är en idealisk metod för tillverkning av komplexa cellplastlösningar. Fräsning är en bearbetningsmetod där material avlägsnas från arbetsstycket mekaniskt med hjälp av en roterande skärande verktyg.

Exakt och flexibel
bearbetning

Cellplaster är lätta, flexibla och hållbara material och frästekniken möjliggör bearbetning av komplexa former, vilket gör det till ett idealiskt verktyg för tillverkning av komplicerade cellplastdetaljer. Maskinen kan bearbeta både mjuka och hårda cellplaster och erbjuder därmed ett brett användningsområde för de färdiga produkterna.

Cellplast som lämpar sig för fräsning bör vara slutna celler eftersom arbetsstyckets material hålls på plats med hjälp av vakuumsugning. Det vanligaste cellplastmaterialet vi fräser är polyeten eller PE-cellplast. PE-cellplast används inom många olika områden såsom förpackningsmaterial, byggpaneler, isolering och sportutrustning.

Fräsning av cellplast möjliggör precision i bearbetningen då maskinen helt följer verktygsbanan. Arbetsstyckena kan variera i storlek från en mobiltelefon till en båts kollisionsskydd. Fräsning är en lämplig metod när målet är en visuellt tilltalande slutprodukt som ska synas för kunden. Ett utmärkt exempel på detta är insidan av en mobiltelefonförpackning som ofta har en ficka till telefonen och även en plats för bruksanvisningen.

MODERN FRÄSMASKIN

Vi använder en 3-axlig fräsmaskin, vilket även möjliggör tillverkning av 3D-former. Maskinens dimensioner är 3 x 2 meter och den maximala tjockleken på arbetsstycket är 175 mm. Roterande skär används i bearbetningsprocessen för att avlägsna material från arbetsstycket.

TILLVERKNING AV STORA DELAR

Den stora bordsytan på fräsmaskinen gör att vi kan hantera även större produkter, vilket är särskilt användbart i produktionen av komponenter till byggbranschen. Fräsning är en högprecisionsmetod som kan följa den önskade geometrin flexibelt och ger en fördel gentemot 2D-skärning.

Passar för hårt material

Fräsning är den enda bearbetningsmetoden som lämpar sig för att bearbeta hårdare material. Vi tillverkar många varmformade cellplastprodukter och delar. Med hjälp av fräsmaskinen kan vi snabbt skapa prototypformar även av plywood, vilket effektiviserar utvecklingen av nya produkter och minskar produktionskostnaderna.

fördelar
av fräsning

Fördelarna med fräsning vid tillverkning av cellplastförpackningar är bland annat exakta och rena resultat, snabb produktion samt förmågan att skapa komplexa former och enkel anpassning.

hård material

Fräsning är den enda bearbetningsmetoden som lämpar sig för att bearbeta hårdare material. Vi tillverkar många varmformade cellplastprodukter och delar. Med hjälp av fräsmaskinen kan vi snabbt skapa prototypformar även av plywood, vilket effektiviserar utvecklingen av nya produkter och minskar produktionskostnaderna.

oggrannhet

Vi kan bearbeta cellplast mångsidigt för olika ändamål och forma den till komplexa och precisa geometriska former. Fräsning som metod är mycket noggrann och kan flexibelt anpassa sig till önskad geometri.

återvinningsbarhet

Genom fräsning kan en enhetlig produkt tillverkas från ett enda stycke utan limlager. En polyetenprodukt eller komponent utan lim eller ytterligare material är lättare att återvinna och kan märkas med återvinningssymbolen PE-LD 04.

Liten materialavfall

Fräsning är också ett miljövänligt alternativ som genererar minimalt avfall som kan hanteras effektivt på grund av dess lätta natur, vilket möjliggör en effektiv användning av materialet.

passform

Fräsning av cellplastförpackningar är det optimala valet av tillverkning när förpackningen kräver en exakt definierad form och storlek för att på lämpligt sätt skydda produkten.

hastighet

Fräsning är en relativt snabb bearbetningsmetod, vilket innebär att prototyper kan tillverkas på kort tid. Det möjliggör snabbare testning av idéer och en iterativ designprocess med snabb ändring av prototyper.

Mångsidiga lösningar
för bearbetning av cellplast

Letar du efter en pålitlig och erfaren bearbetare av cellplast? Vårt företag har omfattande erfarenhet av bearbetning av cellplast och erbjuder gärna vår expertis för att stödja din produktframställning. Vår bearbetade cellplast är tillverkad av högkvalitativa råmaterial samt uppfyller alla aktuella standarder och krav. Vi kan bearbeta cellplast för olika applikationer och forma den till komplexa och precisa geometriska former. Vi använder modern utrustning och verktyg för att garantera hög kvalitet och noggrann slutbehandling av de produkter vi tillverkar. Vid behov kan våra designers hjälpa till att välja lämpliga material och bearbetningsmetoder. Tillsammans kan vi skapa högkvalitativa och hållbara produkter som uppfyller dina behov och krav. Tveka inte att kontakta oss!

LAMINERING

Vi använder flera olika lamineringstekniker för att förena olika materialskikt.

FRÄSNING

Treaxlig bearbetning och fräsning lämpar sig också för bearbetning av cellplaster.

STANSNING

Punching, eller torrskärning, är en kostnadseffektiv lösning för stora produktionspartier.

VATTENSKÄRNING

Vattenskärning är ett snabbt sätt att producera både prototyper och produktionssatser med noggrannhet.

VARM- OCH VAKUUMFORMNING

Vi värme- och vakuumformar tredimensionella produkter för utmanande tillämpningar.

SPALTING OCH SÅGNING

Spaltmaskinerna spelar en central roll i vår produktion.

Scroll to Top