Andreas Ragnarsson Rusth: Min resa som kvalitets- och miljökoordinator på NMC Cellfoam

Andreas Ragnarsson Rusth: Min resa som kvalitets- och miljökoordinator på NMC Cellfoam

Andreas Ragnarsson Rusth: Min resa som kvalitets- och miljökoordinator på NMC Cellfoam

I mars 2021 befann jag mig i en ny kapitel i min karriär. Jag hade tidigare arbetat som kvalitets- och miljöansvarig på ett företag i Borås, men livets vägar förde mig till Varberg där jag nu bor. Jag var intresserad av en tjänst som inte krävde så mycket pendling och när möjligheten uppstod att arbeta i Kinnahult, där jag växte upp och har familj och vänner, valde jag att jag söka.

Det var min kära mor som tipsade om den här tjänsten. Jag hade ingen vetskap om att det fanns tjänster som detta i Kinna med omgivning, så kommunen Mark gick under min radar helt, trots att jag växte upp här.

Som kvalitets- och miljökoordinator på NMC tar jag hand om klagomål, revisioner och förbättringsarbete, men agerar också som stöd till mina kollegor i olika frågor. Min utbildning som logistiker inkluderade också kvalitet och miljö, som jag hade möjlighet att arbeta med i min tidigare tjänst.

Jag har bara arbetat i min nuvarande position en kort tid, men den tillåter mig att vara involverad och integrerad med nästan alla processer i företaget, vilket innebär att jag får arbeta med alla mina kollegor. Denna roll kräver att jag bevarar lugn och arbetar strukturerat och analytiskt, aldrig tar det personligt utan alltid letar efter sätt att förbättra processen. Jag är tacksam för möjligheten att arbeta i min hemstad och vara en del av samhället, och jag ser fram emot att se vart den här resan tar mig. Jag tror att det aldrig är en person utan en process som kan förbättras.

Detta jobb har gett mig möjligheten att inte bara arbeta inom ett område som jag brinner för, utan också att ge tillbaka till samhället där jag växte upp. Det är en påminnelse om att ibland är möjligheter som stämmer överens med våra passioner och värden rätt framför oss, och det är bara en fråga om att vara öppen för dem. Jag uppmuntrar alla som kanske befinner sig vid en liknande korsväg i sin karriär att hålla alla dörrar öppna.

Kolla in dessa också
till artiklar

NMC Cellfoam som en främjare av HVAC-branschen

Vi är en stark produktutvecklingsorganisation som kan erbjuda högkvalitativa lösningar av cellplast och materialrekommendationer för att möta kundens behov. Vi ...
LÄS MER

Vikten av materialval inom fordonsindustrin  

Våra ingenjörstekniker erbjuder hjälp med produktutveckling, design och materialval. Det finns många olika materialalternativ tillgängliga inom cellplaster och skum, vilka ...
LÄS MER

Andreas Ragnarsson Rusth: Min resa som kvalitets- och miljökoordinator på NMC Cellfoam

I mars 2021 befann jag mig i en ny kapitel i min karriär. Jag hade tidigare arbetat som kvalitets- och ...
LÄS MER
Scroll to Top